Auto theorie-examen: 10 tips

Samir
april 19, 2021
theoriester

10 TIPS OM JE AUTO THEORIE-EXAMEN SLAGINGSKANS TE VERGROTEN!

CBR auto theorie-examen voorbereiding

Tip 1: Ga goed voorbereid naar het CBR.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Dit klinkt misschien een beetje kort door de bocht: ga goed voorbereid naar je auto examen. Er is niks zo belangrijk als de kennis daadwerkelijk hebben. De meeste mensen die de eerste keer zakken hebben de auto theorie-examen niet serieus genomen en hebben zich er niet op voorbereid. Vaak zijn dit de mensen die studeren normaal als makkelijk ervaren. 

Wanneer ben ik goed voorbereid?

Natuurlijk verschilt dit per persoon. Sommige mensen leren wat sneller dan de ander. Uit ervaring weten wij dat je minimaal 5 auto theorie-examens moet oefenen. Onze videocursus zorgt ervoor dat je de auto theorie volledig beheerst. 

Tip 2: Oefen vooraf CBR auto theorie-oefenexamens.

CBR auto theorie-oefenexamens

De vragen die door het CBR gesteld worden kun je voordat je op examen gaat al een keer gezien hebben door examens geoefend te hebben. Begin allereerst met het oefenen van onze gratis auto theorie-examen. Nadat je deze geoefend hebt, kun je er voor kiezen om door te gaan met alleen auto theorie-oefenexamens. Je kan er ook voor kiezen om de Altijd geslaagd cursus te oefenen. Hiermee weet je 100% zeker dat je slaagt.

Tip 3: Pak een pen en papier bij de hand!

Bij het oefenen van het CBR examen zul je snel door hebben welk onderdeel jij moeilijk vindt. Pak een pen en papier bij de hand!  Zo zul je weten op welke examen onderdelen jij je vooral moet focussen. Op het moment dat je dat weet kun je nog doelgerichter aan de slag. Zo is de kans dat jij in één keer slaagt voor je auto theorie-examen ook velen malen groter.

Tip 4: Neem genoeg rust voor alle examen onderdelen.

Gebruik een agenda!

Wat wij uit ervaring ook gezien hebben is dat heel veel CBR kandidaten voor de auto theorie-examen slechts één dag voor hun theorie-examen beginnen met leren. Dat kan. En het kan ook best zijn dat je zo je examen weet te behalen. Alleen is het vaak zo dat deze leerlingen alle informatie weer vergeten zijn tijdens hun praktijk examen en dan stukken duurder uitkomen voor hun praktijklessen omdat ze daar de theorie nogmaals moeten leren.

Leer maximaal 2 uur per dag!

Leer ongeveer 2 uur per dag voor je auto theorie-examen. Probeer dit een aantal dagen achter elkaar te doen en je bent klaar! 

Tip 5: Let in je dagelijkse leven extra goed op het verkeer!

Één van de beste momenten om te leren is van de fouten van een ander! Als jij in je dagelijkse leven goed oplet in het verkeer, zal je merken dat je de theorie onbewust aan het leren bent. Zo zal je het onderdeel gevaarherkenning heel makkelijk kunnen leren door te kijken wat de bestuurder naast jou aan het doen is. Ook de verkeersborden kun je heel makkelijk leren door deze in het verkeer te zien. Wellicht weet je dan zelf direct wat ze betekenen. De bestuurder zal je ook wel kunnen vertellen wat het verkeersbord betekend. 

Tip 6: Vraag je auto theorie-examen alvast aan!

Wat jou ook ongetwijfeld zal helpen is om je auto theorie-examen alvast aan te vragen. Plan die bijvoorbeeld in voor over één maand. Op die manier kun jij doelgericht beginnen met leren. Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen pas écht beginnen met informatie opnemen op het moment dat hun examen in beeld is. Weet jij bijvoorbeeld dat je over 3 weken je auto theorie-examen moet gaan afleggen? Dan zal je hoogst waarschijnlijk ook al beginnen met leren!

Tip 7: Let goed op de tijd tijdens je auto theorie-examen!

Wat natuurlijk voor zich spreekt: let op de tijd! Vooral bij het onderdeel gevaarherkenning is dit uitermate belangrijk. Hier heb je namelijk maar 8 seconden de tijd per vraag. De tijd die je hebt om je auto theorie-examen af te ronden is ook beperkt. Als je een reguliere theorie-examen aflegt heb je 45 minuten de tijd om je auto theorie-examen af te ronden.

Tip 8: Kies altijd voor een antwoord, ook als je het niet zeker weet!

Het is ook heel erg belangrijk om alle vragen te beantwoorden! Stel dat jij het antwoord op de vraag niet direct weet, dan kun je alsnog een gokje wagen! Vaak is het eerste wat in je opkomt ook het juiste antwoord. Wat je ook kan doen is van buiten naar binnen werken. Kijk eerst even welk antwoord het zeker niet is. Als je dat weet vergroot je de kans om de vraag goed te beantwoorden!

Tip 9: Rust voor je auto theorie-examen goed uit!

Een tip wat je zeker serieus moet nemen om je slagingskans voor je auto theorie-examen te vergroten: Ga goed uitgerust naar je examen toe! Het heeft totaal geen zin als jij bijna in slaap valt tijdens je theorie-examen. Heb je gister avond een feestje gehad en heb je vandaag je theorie examen? Dan kan het heel goed zijn dat jij in alle streekvragen trapt!

Tip 10: Lees de vragen goed!

Als laatste willen wij jou adviseren tijdens je auto theorie-examen de vragen heel goed te lezen voordat je antwoord geeft! Het is namelijk zo dat kandidaten vaak door leesfouten zakken voor hun theorie-examen. Ze weten het juiste antwoord vaak wel, maar ‘dachten dat er iets anders gevraagd werd’. Let er dus goed op dat je de vraag volledig begrijpt voordat je antwoord geeft!