Hoe kan ik slagen voor mijn theorie-examen?

Samir
april 23, 2022
auto theorie cursus in Gouda


De uitslag van mijn CBR auto theorie-examen. Wanneer ben ik geslaagd?

Als je klaar bent met je auto theorie-examen bij het CBR zie je direct de uitslag. Het CBR examen voor de auto theorie kent 3 onderdelen.  Hieronder zie je een lijstje van hoeveel vragen je juist moet beantwoorden.

 • Gevaarherkenning
  • 25 vragen
  • minimaal 13 goed beantwoorden
 • Kennis / regels
  • 12 vragen
  • minimaal 10 goed beantwoorden
 • inzicht
  • 28 vragen
  • minimaal 25 goed beantwoorden

Ik heb mijn CBR auto theorie-examen in the pocket!

Gelukkig. Als je je CBR auto theorie-examen behaald hebt, ben je gemachtigd deel te nemen aan je tussentijdse toets en CBR praktijk examen. Deze uitkomst blijft 18 maanden geldig. Je hebt dus 18 maanden de tijd om je praktijkexamen succesvol af te ronden om je autorijbewijs te bemachtigen!

Door een theorie-cursus genomen te hebben weten wij uit ervaring dat de praktijk examen ook makkelijker zal verlopen. Theorie-oefenexamen wenst jou veel succes!

Examen onderdeel 1 - Gevaarherkenning

Opbouw gevaarherkenning

Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan je 13 of meer vragen correct moet beantwoorden. Je mag in dit examen onderdeel dus maximaal 12 vragen foutief beantwoorden.

Om dit te behalen hebben wij alle mogelijke situaties voor onze leerlingen uitgewerkt. Hierdoor zal het heel erg makkelijk zijn om alle 25 vragen goed te beantwoorden. In onze 100% geslaagd auto theorie-cursus leggen wij namelijk precies uit wat jij moet weten om dit te behalen. Zo zal het onderdeel gevaarherkenning moeiteloos behaald worden. Ook in de oefenexamens is er voldoende oefenmateriaal om gevaarherkenning met voldoende af te sluiten.

Welke handeling moet de auto verrichten?
 • (A) Niets doen: snelheid is prima in de huidige situatie
 • (B) Gas loslaten: snelheid verminderd mondjesmaat, je bent alert voor gedragskeuzes van andere verkeersdeelnemers
 • (C) Remmen: je rijdt mogelijk ergens tegenaan als je het niet doet. Snelheid verminderen, wellicht tot stilstand

Ik heb mijn auto theorie-examen niet gehaald.

Auto theorie-examen gezakt

Ik ben gezakt voor mijn auto theorie-examen. Wat nu? Als je je auto theorie-examen niet gehaald hebt weet je in ieder geval dat je er nog niet helemaal klaar voor was! Het is heel erg belangrijk om de verkeersregels perfect te beheersen voordat jij een verantwoordelijke weggebruiker kunt worden. Ga er nog een keer goed voor zitten en zorg dat je je auto theorie-examen oefenen zo serieus mogelijk aanpakt. Plan je her-examen in en begin direct met de voorbereiding!

Hoe zal ik mijn auto theorie-examen moeten oefenen?

De beste manier om je te kunnen voorbereiden voor je CBR auto theorie-examen is via een van onze online cursussen. Zo kun je bij ons alle CBR examen vragen oefenen. Wij bieden verschillende mogelijkheden om jou te helpen bij het behalen van je auto theorie-examen. Zo kun je bij ons ook een 100% geslaagd pakket aanschaffen. Met dit pakket zal je dan ook altijd slagen. Het staat ook wel bekend als: Altijd geslaagd!

Examen onderdeel 2 - Kennis en verkeersregels

Het theorie-examen gedeelte van kennis en verkeersregels klinkt misschien moeilijker dan het onderdeel gevaarherkenning. Ook bij het onderdeel kennis en regels hoef jij je geen zorgen te maken.

Theorie-oefenexamen kan er namelijk voor zorgen dat jij alle kennis bezit om dit onderdeel van het CBR auto theorie-examen succesvol af te ronden.

Bij het onderdeel kennis en verkeersregels moet je van de twaalf vragen die gesteld worden tien of meer juist beantwoorden om te slagen. Bij kennis en regels mag je er dus een stuk minder naast zitten. 

100% geslaagd

Bij deze cursus kun je gebruik maken van een videocursus over de auto theorie waarbij alles haarfijn wordt uitgelegd.

Je zal zelfverzekerd naar je herexamen gaan en ook direct slagen voor je auto theorie-examen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wij wensen je in ieder geval heel veel succes met het behalen van je CBR auto theorie-examen. Nadat je auto theorie-examen behaald is met behulp van onze videocursus zal ook de je CBR praktijk-examen met gemak behaald worden.

Examen onderdeel 3 - Inzicht in het verkeer.

Ook bij het laatste onderdeel mag je er niet veel naast zitten. Er dienen namelijk 25 vragen juist beantwoord te worden. Hoeveel fouten mag je maken bij het onderdeel inzicht? Dat zijn er maximaal 3. Uit onze onderzoek blijkt dat op het moment dat je alle verkeersregels kent je moeiteloos gaat slagen voor het onderdeel inzicht. De auto theorie-examen oefeningen van theorie-oefenexamen is namelijk ook sterk gericht op het onderdeel inzicht.