Hoe kan ik mijn rijbewijs halen?

Samir
mei 31, 2021
Theorie cursus
Heb jij al je rijbewijs gehaald?

Na het behalen van je theorie-examen ben je al een stuk dichter bij je rijbewijs. Hierna kan je praktijk examen afleggen. De meeste leerlingen zijn bang voor hun auto theorie-examen. Gelukkig is theorie-oefenexamen er om het makkelijker te maken.

Ben je geslaagd voor je auto theorie?

Nadat je geslaagd bent voor je auto theorie ben je al een stuk zekerder van je zaak: je rijbewijs komt dichter bij. Je bent nog niet helemaal klaar na het behalen van je auto theorie. Je moet namelijk nog op praktijk examen.

Heb jij een voldoende voor de tussentijdse toets?

Na het behalen van je auto theorie is het verstandig om jezelf aan te melden voor de tussentijdse toets. Hier worden onder andere de bijzondere verrichtingen getest. Ook je rijvaardigheid wordt beoordeeld. Zo zal je direct weten hoe je ervoor staat en hoeveel rijlessen je nog ongeveer nodig hebt om te kunnen slagen voor je praktijk examen.

Ik ben geslaagd voor mijn praktijk examen! Wat nu?

Nadat je bent geslaagd voor je praktijkexamen is je rijbewijs een feit. Je kan officieel je rijbewijs aanvragen en bij de gemeente ophalen.

Hieronder zie je een lijst met de CBR locaties opgesomd.
Waar staat het CBR voor?

Het CBR staat voor Centraal Bureau voor de Afgifte van Rijvaardigheidsbewijzen. Kortweg: Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Alle examens die te maken hebben met rijvaardigheden worden getoetst door het CBR. Zo kun je denken aan de theorie-examen van je autorijbewijs, maar ook voor die van je scooter/brommer, motor, vrachtwagen etc. Zelfs als jij je vaarbewijs wil behalen moet je bij het CBR zijn!

Soorten CBR examens

Er zijn verschillende soorten CBR examens. Theorie-examens zijn examens die jouw kennis over het verkeer testen. Ook de praktijkexamens worden afgenomen door het CBR. Bij deze examens test het CBR of jij de theorie kan toepassen in de praktijk. Ook wordt getest of jij al de nodige rij-ervaring hebt opgedaan bij jouw een erkende rijschool.

Begin met oefenen voor je auto theorie-examen.

Beginnen met je CBR examen voor te bereiden is altijd het lastigste. Zodra je begonnen bent heb je het halve werk al gedaan. Wil jij je CBR auto theorie-examen oefenen? Dan kun je nu direct online beginnen! Wil jij een 100% geslaagd cursus? Dan kun je ook nu direct beginnen! Wil je een auto theorie-boek? Ook dan kun je nu direct beginnen met oefenen voor je auto theorie examen!

Met behulp van Theorie-Oefenexamen – Maastricht