ClickCease
hoeveel fouten theorie examen

Hoeveel fouten mag je hebben bij je theorie-examen?

Als je een rijbewijs wilt behalen, dan zal je eerst rijlessen moeten gaan volgen. Deze rijlessen bereiden je voor op het uiteindelijke praktijkexamen. Echter is er nog een onderdeel waarvoor je zult moeten slagen, namelijk het theorie-examen. Hierbij moet je de kennis uit het theorieboek toe gaan passen in verkeerssituaties. De onderdelen zullen gaan over gevarenherkenning, inzicht en kennis. Om er zeker van te zijn dat nieuwe weggebruikers de verkeersregels goed kennen, zijn er maar een aantal fouten per onderdeel toegestaan. Het is dus belangrijk om je van tevoren goed voor te bereiden. Lees elke dag een nieuw hoofdstuk uit het theorieboek en maak de bijbehorende vragen. Daarnaast zijn er online ook veel theorie-oefenexamens te vinden. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Maximaal aantal fouten bij theorie examen auto

Het theorie-examen voor auto’s duurt ongeveer 30 minuten. Hierbij zit je met andere beginnende bestuurders in een gezamenlijke ruimte. Op een groot scherm worden de vragen om en om getoond. Let er op dat je een vraag binnen een bepaalde tijd moet antwoorden. Lukt dit niet, dan wordt het antwoord op de vraag als fout gerekend. Goed, laten we het concreter maken. Op je theorie-examen, hoeveel fout beantwoorde mag je hebben om toch te slagen?

Zoals we al zeiden zijn er 3 onderdelen in het auto theorie-examen. Hoeveel foute mag je hebben bij het theorie examen voor de auto? Of je slaagt of zakt, hangt niet alleen af van het totale aantal fouten. Je mag op elk onderdeel maar een bepaalde foutmarge hebben.

  • Bij gevarenherkenning wordt er verwacht dat je naar behoren gevaarlijke situaties kunt inschatten. Snel en veilig handelen is hierbij vereist. Dit onderdeel bevat 25 vragen, waarvan je er minstens 13 goed van moet beantwoorden.
  • Het onderdeel inzicht is er om te toetsen of jij de verkeersregels kunt toepassen en of je de juiste beslissingen kunt nemen. Dit onderdeel bevat 28 vragen, waarvan je er minimaal 25 goed moet beantwoorden. Best pittig dus!
  • Het laatste onderdeel is kennis. Toon hierbij aan dat jij verkeersregels en feiten kunt herkennen en benoemen. Bij dit onderdeel moet je minimaal 10 van de 12 vragen goed beantwoorden.

Zoals je ziet zijn er bij de onderdelen inzicht en kennis de minste fouten toegestaan. Het is daarom altijd handig om de theorie van deze onderdelen vaker door te lezen. Probeer na het lezen ook altijd oefenvragen te maken zodat de stof beter blijft hangen.

Hoeveel fouten mag je hebben bij je scootertheorie?

Veel jongeren kiezen vaak ook voor een scooter in plaats van een auto. Veel genoemde redenen hiervoor zijn lagere rijleskosten en goedkoper in gebruik. Echter geldt hetzelfde voor scooters als voor auto’s. Je zult een theorie examen scooter af moeten leggen. Ook hierbij duurt het examen 30 minuten. Echter zijn er geen specifieke onderdelen zoals bij de auto wel het geval is.

Het theorie-examen scooter bestaat uit 50 vragen. Hiervan moet je er minimaal 44 goed beantwoorden, oftewel 88% of hoger scoren. Tijdens het scooter theorie-examen zullen er veel scooter gerelateerde vragen naar voren komen. Die gaan meestal over extra regels en borden die alleen van toepassing zijn voor scootergebruikers. Daarnaast krijg je zoals altijd algemene kennisvragen over het verkeer.

Wil je goed voorbereid zijn, dan kun je op onze website kun je ook gemakkelijk een gratis theorie-examen oefenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Registration

Forgotten Password?

nl_NLNederlands
Winkelwagen
Open chat
Hey, kan ik je ergens mee helpen?