CBR antwoorden allemaal invullen is belangrijk: Auto theorie-examen tip #9

Samir
mei 7, 2021
theoriester

Het geven van goede CBR antwoorden moet gedaan worden om te slagen voor het auto theorie-examen. Hiermee bedoelen wij dat je genoeg vragen goed moet beantwoorden, maar ook dat je sowieso iets moet invullen, anders is het fout. Wel moet hierbij gezegd worden dat het verstandig is om te oefenen voor je theorie-examen! Zo weet je zeker dat je de vragen goed zal beantwoorden. Dat is auto theorie-examen tip #9. Een goede voorbereiding hoeft ook niet duur te zijn. Vanaf €8,99 kun je al theorie-examens oefenen! Als je ervoor kiest om het pakket te upgraden met e-Book, krijg je een auto theorieboek erbij. Dit theorieboek kun je altijd en overal waar je bent lezen.

CBR antwoorden oefenen

CBR antwoorden oefenen is heel verstandig. Wat denk je dat wij bedoelen met CBR antwoorden oefenen? Op het moment dat je je examen gaat maken, is het handig om alvast inzicht te hebben in de vragen die je krijgt en de antwoorden die je daarop moet geven. Met CBR antwoorden oefenen, bedoelen we ook echt álle soorten vragen oefenen. Wanneer je met onze module oefent, weet je zeker dat je goed bent voorbereid.

duur theorie examen

Meer slagingskans met theorie examen oefeningen

Uit ervaring weten wij dat de leerlingen die auto theorie-examens oefenen bijna altijd slagen. Dat komt doordat ze vooraf weten wat ze op hun auto theorie-examen kunnen verwachten. Het mooiste is dat je naast oefenexamens ook nog theorie examen tips en uitleg krijgt bij theorie-oefenexamen.nl. Je kan er ook voor kiezen je auto theorie-examen oefeningen te upgraden en er een e-Book (incl. audiovisueel)  + een videocursus bij te krijgen. Bekijk de mogelijkheden op de homepagina!

Je kan op onze website gratis voorbeelden zien van hoe onze theorie-examen oefeningen uitzien. Onze auto theorie-examen oefeningen zien er hetzelfde uit als het echte theorie-examen. Zo zijn ze verdeeld in 3 onderdelen. Onderdeel 1 is gevaarherkenning. Onderdeel 2 is kennis en regels. Inzicht wordt getest in onderdeel 3. Elk onderdeel wordt apart uitgelegd, maar ook daar vertellen we je alvast even wat meer over!

Zo zien theorie vragen en CBR antwoorden uit

Wanneer je er helemaal klaar voor bent om het examen te gaan maken, is het handig om een paar dingen te weten. Zoals je bij het maken van theorie examen oefeningen hebt gemerkt, zijn er dus drie vraagsoorten die aan bod gaan komen. Hieronder lichten we ze nog even verder voor je toe.

Deel 1 auto theorie-examen oefeningen:

Let op de tijd bij je auto theorie-examen. Vooral bij dit onderdeel is dat erg belangrijk! Je hebt slechts 8 seconden voor één vraag! De eerste vragen gaan over gevaarherkenning. Je krijgt verschillende situaties te zien waarbij je moet aangeven of je als automobilist zou moeten remmen, het gas moet loslaten of niks hoeft te doen. Voor je het antwoord geeft, moet je op enkele dingen letten:

 • Wat zie je?
 • Je kijkt door de voor- en achterruit van een voertuig
 • Je ziet het verkeer voor én achter je
 • Waar moet je op letten?
 • Snelheid van de auto
 • Verkeer voor je
 • Verkeer achter je
 • Voetgangers
 • Richtingaanwijzer
 • Veiligheid
 • Andere weggebruikers
 • verkeersregels

Deel 2 auto theorie-examen oefeningen:

Het tweede gedeelte gaat over regels. Om dit onderdeel goed af te sluiten, is het belangrijk om de informatie uit je theorieboek te leren. Dingen die aan bod komen zijn onder andere vragen over wetgeving, vragen over de auto, verkeersborden en voorrang.

Deel 3 auto theorie-examen oefeningen:

In het derde gedeelte wordt vooral getoetst of je voldoende inzicht hebt om in bepaalde situaties goed te reageren. In feite wil dit zeggen dat je de regels en kennis kunt toepassen. Ook bij deze vragen krijg je een situatie voorgeschoteld en wordt gevraagd wat je moet doen. Moet je bijvoorbeeld voorrang verlenen, mag je een bepaalde straat inrijden en is het nodig om je mistlampen aan te zetten?

Theorie examen tips voor leren met oefeningen, e-Book en video’s

Bij het leren van de theorie raden we je aan om te beginnen met het bekijken van onze videocursus. Nadat je deze hebt gezien, beschik je over alle kennis die je nodig hebt voor je auto theorie-examen. Maak ook aantekeningen terwijl je onze auto theorie videocursus aan het bekijken bent. Als je dat doet, kun je na het bekijken van onze videocursus direct aan de slag met de onderdelen die je hebt opgeschreven. Het geven van goede CBR examen antwoorden wordt zo een stuk makkelijker.

Daarna raden we je aan om gebruik te maken auto theorie-examens. Hierdoor kun je zien of je de stof beheerst. Een tweede voordeel van het oefenen met examens, is dat je de vraagstelling herkent en je weet hoe je CBR antwoorden moet geven.  Zie je na een paar examens dat je alles controle hebt? Dat dacht ik!

Theorie-oefenexamen wenst iedereen heel veel succes bij het behalen van zijn of haar autorijbewijs!

CBR antwoorden
CBR antwoorden is heel verstandig! Deze auto theorie-examen tip is samengesteld door Samir Amiri – Copyright

                                  Met behulp van DriveYourWay – www.driveyourway.nl – Maastricht