Bijzondere manoeuvres: CBR examen (2024)

Samir
juni 12, 2021
theoriester
Bijzondere verrichtingen

Een van de belangrijkste examenonderdelen zijn de bijzondere manoeuvres. Allereerst moet je weten wat bijzondere manoeuvres precies zijn. Los daarvan moet je ook weten hoe jij je in het verkeer moet gedragen op het moment dat je een bijzondere manoeuvre aan het uitvoeren bent. Je zal jezelf hierbij vooral moeten afvragen of je die bijzondere manoeuvre überhaupt mag uitvoeren op de plaats waar jij je op dat moment bevindt.

Wat zijn bijzondere manoeuvres?

Speciale manoeuvres worden eigenlijk al beschreven door de naam: het zijn momenten dat jij bijzondere verrichtingen uitvoert. Bijzondere verrichtingen zijn acties die je uitvoert in het verkeer, die niet vloeiend meegaan met het verkeer. Denk aan langs de weg stoppen op iemand uit te laten, stappen, de auto parkeren, achteruit rijden, instappen, uitstappen en nog veel meer. 

Mag je bijzondere manoeuvres overal uitvoeren?

Een van de belangrijkste vragen die gesteld worden is of je op een bepaalde plek bijzondere manoeuvres mag uitvoeren. Zo moet je bijvoorbeeld weten dat je om geen enkele reden mag keren of achteruitrijden op een autosnelweg. Zo zijn er meerdere regels die jij moet onthouden om alle vragen correct te kunnen beantwoorden bij het CBR. Om alle regels het beste te kunnen onthouden adviseren wij aan onze leerlingen om gebruik te maken van onze videocursus. Wij weten uit ervaring namelijk dat onze videocursus het meest effectief is. Alle leerlingen slagen in 1x met onze auto theorie cursus.

Hoe kan ik het beste de bijzondere verrichtingen oefenen?

Om de bijzondere verrichtingen allemaal te onthouden is het allereerst belangrijk dat je alle bijzondere verrichtingen kent. Zodra je ze allemaal kent moet je gaan kijken naar wanneer je ze mag uitvoeren. In onze videocursus wordt het haarfijn uitgelegd. In de oefenexamens kun je ook alle vragen terugzien die gesteld worden over de speciale verrichtingen.

Slagen voor je auto theorie

Slagen voor de auto theorie-examen hoeft niet lastig te zijn. Wel moet hierbij gezegd worden: oefen vooraf auto theorie-examens en noteer de fouten die je maakt! Een goede voorbereiding hoeft ook niet duur te zijn. Vanaf €8,99 kun je al theorie-examens oefenen! Als je ervoor kiest om het pakket te upgraden met e-Book krijg je een auto theorieboek er bij en die kun je altijd en overal waar je bent lezen. Uit ervaring weten wij dat de leerlingen die auto theorie-examens oefenen, bijna altijd slagen. Dat komt doordat ze vooraf weten wat ze op hun auto theorie-examen kunnen verwachten.

www.theorie-oefenexamen.nl

Het mooiste is ook nog dat je bij alle auto oefenexamens uitleg krijgt bij theorie-oefenexamen.nl. Je kan er ook voor kiezen je auto theorie-examens oefeningen te upgraden en er een e-Book (incl. audiovisueel)  + een videocursus bij te krijgen. Bekijk de mogelijkheden op de homepage!

Dit artikel is met zorg samengesteld door Samir Amiri – Copyright

Met behulp van Theorie-Oefenexamen – Maastricht